Rotterdam, de havenstad aan de Maas

Rotterdam heeft een iconische skyline en wordt weleens het Manhattan van Nederland genoemd. In de belangrijkste havenstad van Europa worden architectonische gebouwen afgewisseld met indrukwekkende monumenten en bezienswaardigheden. Het aanbod van hotels, hippe clubs, cafe’s, restaurants, terrassen is ongekend groot. Deze kosmopolitische stad is ontdekkingsreis vol kunst en cultuur. Er is altijd weer iets nieuws te ontdekken in hartje Rotterdam.

DEMOGRAFIE
Met ruim 588.000 inwoners behoort Rotterdam tot de top drie van de grootste steden van Nederland. Het betreft een multiculturele samenleving met meer dan 170 nationaliteiten. Als internationale havenstad is dit een aantrekkelijk gebied om te wonen. Een stad waar natuurlijk veel Rotterdammers, studenten en internationals gehuisvest zijn.

BOUWSTIJL/ARCHITECTUUR
Rotterdam is de belangrijkste havenstad van Europa en de iconische skyline is opvallend. Het centrum van Rotterdam is in de Tweede wereldoorlog grotendeels verwoest. Op enkele historische gebouwen na werd Rotterdam opnieuw opgebouwd. De architectonische hoge gebouwen zijn indrukwekkend en deze handelsstad is inmiddels getransformeerd tot de modernste stad van Nederland. De stad profileert zich met recht als internationale architectuurstad en wordt ook wel het Manhattan aan de Maas genoemd.

SHOPPING DISTRICT
Rotterdam is een ontdekkingsreis want overal waar je komt is er veel te zien, te proeven en te beleven. Elk stadsdeel heeft een eigen winkelgebied met een hele eigen sfeer waardoor er altijd wel iets is om te ontdekken. Er zijn mooie winkelstraten, kleine straatjes die verscholen liggen en straten waar alle grote namen, winkelketens maar ook de kleine ondernemers vertegenwoordigd zijn.

O.a. de winkelgebieden De Meent, Het Centrum met haar Koopgoot en Lijnbaan, Hoogstraat, Zuidplein en winkelcentrum Het Alexandrium zijn aan te bevelen. Middenin de stad bevindt zich de befaamde Markthal deze overdekte markt met ingrediënten en gerechtjes uit alle windstreken is aangevuld met horeca, winkels en luxe appartementen. Ontdek ook de diverse openlucht markten in de stad.

BEREIKBAARHEID 
Rotterdam is als internationale haven- en handelsstad  op vele manieren goed bereikbaar. Met de auto te bereiken via de autosnelwegen A4, A12, A13, A16, A20 of de N209 en N71. De meeste reizigers die Rotterdam met het openbaar vervoer willen bereiken kiezen voor de trein, de tram, de metro of de bus via de spoorwegstations Rotterdam Centraal en Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexandrium. Er is ook de waterbus die vaart tussen Rotterdam en Dordrecht. Het vliegveld Rotterdam-The Hague Airport ligt tussen Den Haag en Rotterdam in en ook Schiphol Airport is vlakbij.

EXPATS / INTERNATIONALE ORGANISATIES
Rotterdam is als internationale handelsstad een geliefde vestigingsplaats van vele expats en internationals. Een groot aantal bekende bedrijven zoals Unilever, Mittal Steel, Nationale Nederlanden en Robeco zijn hier gevestigd. Gerelateerd aan de haven zijn er diverse handelscentra gericht op één land gevestigd zoals het Korean Trade & Distribution Center. De nieuwe vestiging van het European China Center wordt bij de Rijnhaven gebouwd in Rotterdam.

Filter

Type

Alle type woningen

Prijs

€0,-
€5000,-

Aantal kamers

1
6+

Oppervlakte

Aantal m2
Tot 200 m2
Naar alle woningen

Woningaanbod