DEN HAAG

Den Haag is een bruisende stad met een rijke historie en een internationaal karakter. Mooie lange lanen met veel groen worden afgewisseld met sfeervolle straatjes waar veel te beleven is. Het winkelgebied van de binnenstad is divers en er is voor ieder wat wils. Het aanbod van hotels, grand cafe’s, restaurants, terrassen en clubs is ongekend groot. Geniet van alles wat deze hofstad te bieden heeft in een oase van groen met prachtige parken, het strand en de zee.

DEMOGRAFIE
Met ruim 550.000 inwoners behoort Den Haag tot de top drie van de grootste steden van Nederland. Het betreft een multiculturele samenleving met meer dan 170 nationaliteiten. Als Internationale stad van vrede en recht is dit een aantrekkelijk gebied om te wonen. Een stad waar natuurlijk veel Hagenaars, Hagenezen, studenten en internationals gehuisvest zijn.
BOUWSTIJL & ARCHITECTUUR
De binnenstad van Den Haag heeft een rijke historie en kent een grote verscheidenheid aan architectuurstijlen. Het Binnenhof is al eeuwenlang het middelpunt van de Nederlandse regering. Kenmerkend voor de bouwstijl van oudsher zijn de harmonische verhoudingen, de hoge plafonds, ornamenten, sierlijsten, glas in lood etc. In Den Haag zijn er naast rijksmonumenten ook hedendaagse woongebouwen, kantoren en ministeries van bekende architecten zoals als Koolhaas, Graves en Kolhoff. Opvallend is ook het Kunstmuseum van de invloedrijke architect Berlage.
SHOPPING DISTRICT
Den Haag bruist en wordt geliefd door het winkelend publiek. Elk stadsdeel heeft een eigen winkelgebied met een hele eigen sfeer waardoor er altijd wel iets is om te ontdekken. Er zijn chique winkelstraten, kleine straatjes die verscholen liggen en straten waar alle grote namen, winkelketens maar ook de kleine ondernemers vertegenwoordigd zijn.
Enkele winkelgebieden uitgelicht: De Denneweg, de Hoogstraat en het Noordeinde. De passage, Lange Poten, Korte Poten, Haagsche Bluf, Markthof, de Venestraat en de Fred (Frederik Hendriklaan). Als nieuwkomer is er de overdekte Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam-Voorburg. De beroemde Haagse Markt is de grootste permanente markt van Europa in de openlucht. Er is elke week op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag markt.
BEREIKBAARHEID
Den Haag is als internationale stad op vele manieren goed bereikbaar. Met de auto is de hofstad te bereiken via de autosnelwegen A4, A12, A13, A44/N44 en de ring van Den Haag. De meeste reizigers die Den Haag met het openbaar vervoer willen bereiken kiezen voor de trein, de tram, de metro of de bus via de spoorwegstations Den Haag Centraal en Den Haag HS, Moerwijk, Ypenburg, Laan van NOI en Mariahoeve. Het vliegveld Rotterdam-The Hague Airport ligt tussen de steden Den Haag en Rotterdam in. Ook Schiphol Airport is vlakbij.

EXPATS / INTERNATIONALE ORGANISATIES
Den Haag heeft als internationale stad van vrede en recht een bijzondere positie in de wereld. Er wonen ongeveer 60.000 expats, inclusief partners en kinderen. Het aantal internationale blijft groeien. Den Haag is namelijk rijk aan ruim 200 internationale organisaties zoals het Internationale Gerechtshof, Internationaal Strafhof, Europol, OPCW, NATO en bijna alle ambassades zijn in de regeringsstad gevestigd.

Filter

Type

Alle type woningen

Prijs

€0,-
€5000,-

Aantal kamers

1
6+

Oppervlakte

Aantal m2
Tot 200 m2
Naar alle woningen

Woningaanbod