WERKWIJZE WOONZEKER RENTALS

STAP 1 : DE VOORINSCHRIJVING
Heb jij de ideale woning ontdekt bij Woonzeker Rentals? Reageer dan via deze website woonzeker.com, vul de gevraagde gegevens in en voltooi de (voor-)inschrijving, waarvan je per mail een verzoek ontvangt. We gebruiken je gegevens om te bepalen of je in aanmerking komt voor een bezichtiging van de woning.

UITGENODIGD WORDEN OF NIET?
Natuurlijk ben je benieuwd of je wordt uitgenodigd voor de bezichtiging en je kan niet wachten om te komen bezichtigen. Even wachten nog, want we krijgen momenteel heel veel reacties en kunnen helaas niet iedereen uitnodigen voor een bezichtiging. Als je geselecteerd bent dan ontvang je per telefoon bericht en vervolgens per mail een uitnodiging. Heb je na een week nog geen bericht van ons ontvangen? Dan kun je ervan uitgaan dat je niet bent geselecteerd. Enkel indien je een voorinschrijving hebt afgerond ontvang je hiervan een officiële bevestiging per e-mail.

AANVULLENDE STUKKEN VOORBEREIDEN?
Veelal voorafgaand aan de bezichtiging verzoeken wij (financiële) documenten in te sturen. Wil je al een en ander voorbereiden om zodoende het proces te versnellen? Kijk voor de benodigde documenten op de pagina Huurvoorwaarden.

STAP 2 : DE BEZICHTIGING
Indien wij de ideale match zien tussen jouw gegevens en de huurvoorwaarden die voor de door jou gewenste woning gelden, dan zullen wij je mogelijk uitnodigen voor een bezichtiging. We vragen je af te wachten tot wij contact opnemen met jou. Mogelijke kandidaten ontvangen in ieder geval binnen één of twee werkdagen voorafgaand aan de bezichtiging een e-mail met de uitnodiging en/of een verzoek om aanvullende stukken aan te leveren.

STAP 3 : DE HOOFDINSCHRIJVING
Zodra de bezichtiging heeft plaatsgevonden kun je interesse tonen in het huren van de woning. Wij stellen één kandidaat huurder aan en zullen de overige geïnteresseerden informeren over het besluit. Indien je geselecteerd bent als kandidaat huurder, dan zullen wij jou verzoeken de hoofdinschrijving te voltooien. Bij de hoofdinschrijving worden er meerdere documenten ter validering worden opgevraagd. Zodra jouw dossier compleet is, zullen wij in overleg treden met de eigenaar van het gehuurde en informeren wij jou zo spoedig als mogelijk over het vervolg.

STAP 4 : DE ONDERTEKENING VAN DE HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst ondertekening vindt veelal digitaal plaats. Ten minste één werkdag voorafgaand aan de ondertekening ontvang je de huurovereenkomst (en aanvullende documenten) ter inzage. Wij plannen een (telefonische) afspraak in om eventuele vragen te bespreken en de digitale ondertekening te begeleiden. Op dit moment wordt je tevens verzocht de eerste huurbetaling en de waarborgsom te voldoen.

STAP 5 : INCHECK EN SLEUTELOVERDRACHT
Zodra de woning gereed is en klaar om te betrekken, zullen wij na de ondertekening van het incheckrapport de sleutels aan je overhandigen.